Laporan cadangan merekabentuk dalaman bagi Nelson’s Net Café / Nelly Zarty Mohd Nazir - Mohd Nazir, Nelly Zarty (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2007)
Kajian ini dilakukan untuk mewujudkan sebuah kafe berintemet yang menyediakan ruang makan serta ruang melayari internet yang lebih selesa. Nelson’s Net Cafe ini mempunyai konsep yang jelas dan akan diteijemah dari segi rekabentuk. Kajian yang dilakukan adalah termasuk temuramah, pemerhatian, pemilihan tapak projek, soal selidik serta kajian kes. Tujuan ia dilakukan adalah mengkaji kekurangan dan kelemahan yang terdapat pada cara merekabentuk, susun atur ruang serta pengurusan sesebuah kafe berintemet masa kini. Proses pengumpulan data dan kajian - kajian akan diterapkan dalam proses merekabentuk agar ruang yang selesa dan menarik diperolehi.