Sistem perakaunan berkomputer: implementasi dan permasalahan / Rosiani Embi (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 1991)
Banyak perisian komputer yang canggih telah digunakan untuk mempermudah dan mempercepatkan proses perakaunan. Artikel ini akan menghuraikan keunikan sistem perakaunan berkomputer dan membincangkan tentang masalah yang timbul sewaktu pelaksanaan program ini di peringkat ITM, Cawangan Terengganu.