Redefining the roles of the university librarians / Dr. Wan Ab. Kadir Wan Dollah and Mohd Zaihan Hussin - Wan Dollah, Wan Ab. Kadir; Hussin, Mohd Zaihan (Faculty of Information Management, 2009)
Tugas pustakawan khususnya di institusi pengajian tinggi semakin mencabar dengan revolusi digital serta kemunculan teknologi yang semakin canggih. Para pustakawan perlu berubah bagi menyesuaikan diri dengan peranan dan tanggungjawab baru sebagaimana disarankan oleh penulis. Antaranya adalah fungsi dalam pengajaran, khidmat perundingan dan penyelidikan