Sejarah Perpustakaan Tun Abdul Razak UiTM - Wee Ah Boo, Haron (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM, 2006)
Buku tentang sejarah Perpustakaan Tun Abdul Razak ini merupakan satu usaha untuk menyingkap sejarah penubuhan Perpustakaan Tun Abdul Razak sempena sambutan ulang tahun UiTM ke 50 tahun. Usaha ini mula dicadangkan oleh Ketua Pustakawan, Pn. Hajah Paiza Idris pada bulan Februari 2006. Bahagian Perkhidmatan Maklumat, PTAR di pertanggungjawabkan untuk merealisasikan cita-cita ini. Maklumat tentang sejarah PTAR mula dicari dan dikumpul melalui data-data dan melalui temuduga dengan staf-staf perpustakaan. Gambar-gambar di dalam buku ini sebahagian besarnya diperolehi dari koleksi PTAR dan selebihnya dari Unit Arkib UiTM. Walaupun agak sukar untuk mendapat maklumat-maklumat mengenai sejarah PTAR, namun dengan kesungguhan mereka yang terbabit akhirnya buku ini dapat diterbitkan.