Majlis Pemasyuran Canselor UiTM: Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abiding Ibni Al-Marhum Sultan Mahmud Al-Mutafi Billah Shah: 5 Mac 2007 Bersamaan 15 Safar 1428H/ Jabatan Komunikasi Korporat & Pehubungan Antarabangsa, UiTM - UiTM, Jabatan Komunikasi Korporat & Perhubungan Antarabangsa (Jabatan Komunikasi Korporat & Pehubungan Antarabangsa, UiTM, 2007)
Mengandungi barisan Lembaga Pengarah UiTM, Pengarah Eksekutif UiTM, aturcara majlis pemasyuran Tuanku Canselor 2007, misi UiTM, visi UiTM, falsafah, objektif akademik UiTM, moto UiTM, pengertian logo UiTM, pengertian warna korporat universiti, cokmar, keris agung, tombak agung, biografi, singgahsana di-raja UiTM dan ahli jawatankuasa induk serta sidang pengarang.