Media rasmi @KPPIMUiTMCJ - Yusop, Haslenda; Amin, Nafisah; Nordin, Nur Syahidah; Ahmad Tarmizi, Syaidatus Syahira (Universiti Teknologi MARA, Johor, 2024)
Artikel ini membincangkan transformasi pentadbiran dan pengukuhan identiti korporat di Pusat Pengajian Sains Pengkomputeran dan Matematik (PSPMCJ), UiTM Cawangan Johor, susulan pelantikan kepimpinan baharu pada November 2023. Fokus utama kajian ini adalah inisiatif penjenamaan semula entiti yang dahulunya dikenali sebagai Fakulti Sains Komputer dan Matematik (FSKM) kepada PSPMCJ, serta peranan strategik Unit Korporat dan Media (COMU) dalam memperluas keterlihatan institusi. Melalui penggunaan pelbagai platform media sosial rasmi seperti Facebook, Instagram, YouTube, dan TikTok, COMU berperanan sebagai pemangkin dalam mendokumentasikan aktiviti akademik, pencapaian staf, dan penglibatan pelajar secara digital. Inisiatif ini bukan sahaja berfungsi sebagai pusat maklumat dan rujukan aktiviti masa depan, malah menjadi instrumen penting dalam memupuk budaya organisasi yang inklusif serta meningkatkan imej korporat institusi di peringkat dalaman dan luaran.