Perancangan strategik PSPM KPPIM kini dalam versi digital - Mohd Rick, Abd Malik (Universiti Teknologi MARA, Johor, 2024)
Artikel ini membincangkan inisiatif pendigitalan dokumen perancangan strategik di Kolej Pengajian Pengkomputeran, Informatika dan Matematik (KPPIM) melalui pembangunan eBook Perancangan Strategik PSPM KPPIM UiTMCJ 2024-2025. Projek yang diterajui oleh Faculty Empowerment and Transformation Unit (FETU) ini bertujuan untuk mentransformasikan dokumentasi fizikal kepada format digital bagi meningkatkan kebolehcapaian dan kecekapan rujukan data jabatan. Kandungan eBook ini mengintegrasikan keputusan kritikal daripada Mesyuarat Perancangan Strategik Mac 2024 serta rekod sejarah penubuhan fakulti yang dikumpul melalui kolaborasi strategik bersama kakitangan akademik sedia ada dan pesara. Hasil inisiatif ini bukan sahaja berfungsi sebagai repositori maklumat kontemporari, malah bertindak sebagai arkib digital yang memelihara warisan institusi bagi kegunaan perancangan masa hadapan.