Industrial talk@UiTM Johor: unleashing true potential of future industrialists - Abdul Aziz, Noraisyah; Ngarisan, Noor Syazana; Tarmudi, Zamali; Mokhtar, Rashidah; Harun, Nurul 'Aini (Universiti Teknologi MARA, Johor, 2024)
Perkongsian bersama industri merupakan satu wadah maklumat kepada para pelajar dalam memberi pendedahan dan gambaran bidang kerja sebenar yang mencabar. Sehubungan itu, KPPIM di bawah Unit Jaringan Industri dan Komuniti (ICCU), PSPM dengan kerjasama Perpustakaan Tun Dr. Ismail (PTDI) UiTM Cawangan Johor telah menganjurkan 2 buah program Industial Talk @ UiTM Johor pada 4 & 25 April 2024 secara atas talian. Ia merupakan program tahunan wajib bagi semua pelajar CS110 (Diploma Sains Komputer) khususnya dan terbuka kepada warga UiTM keseluruhannya. Pilihan industri pertama tahun ini ialah daripada Bank Simpanan Nasional Malaysia iaitu Senior Executive Infrastructure & DC, En. Salimi bin Mohd Zuki. Penceramah mempunyai hampir 15 tahun pengalaman kerja di rangkaian komputer dalam industri perbankan yang diceburinya bermula sebagai graduan Diploma Sains Komputer. Banyak perkongsian pengalaman kerja, bimbingan nasihat dan motivasi diberikan kepada pelajar-pelajar sepanjang webinar ini serta saluran sesi soal jawab mampu memberi peluang komunikasi pelajar dengan wakil industri.