Pertandingan poster Mandarin dan pertandingan gaya tulisan tangan Cina - Ting, Hie-Ling (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2017)
Kedua-dua pertandingan ini diadakan bertujuan untuk memupuk minat pelajar untuk belajar Bahasa Mandarin dan menulis karakter Cina serta melahirkan sikap inisiatif di kalangan pelajar untuk mempelajari Bahasa Mandarin. Selain itu, pertandingan ini juga memberi peluang kepada pelajar untuk menghayati kebudayaan Cina dan kesenian tulisan Bahasa Mandarin.