Sukan terbuka D'Planters - Mahdian, Suraiya (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2017)
Antara objektif karnival ini adalah untuk menggalakkan para pelajar untuk bergiat aktif dalam sukan di samping memberi pendedahan awal kepada pelajar mengenai prosedur penganjuran sesuatu aktiviti.