Kem motivasi dan pemantapan akademik D'Planters - Mahdian, Suraiya (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2017)
Antara intipati program ini adalah untuk memberi pendedahan awal kepada pelajar mengenai persediaan dari segi mental dan fizikal sebelum menempuhi alam pekerjaan, memupuk sikap toleransi dan kerjasama berpasukan di kalangan peserta, serta memberi pendedahan kepada pelajar mengenai pengurusan sesuatu aktiviti.