AKNC 2025 Pusat Asasi UiTM: pengurusan dan pembangunan staf - UiTM, Pusat Asasi (Universiti Teknologi MARA (UiTM), 2025)
Kepimpinan Pusat Asasi (PA) UiTM telah menunjukkan kecekapan dalam tadbir urus dengan berjaya menterjemahkan aspirasi universiti melalui penjajaran strategik kepada KPI yang ditetapkan oleh universiti, selari dengan Pelan Strategik KPT 2023–2025 dan visi GRU2025. Dengan kepimpinan berwibawa dan berpandangan jauh, Model Kepimpinan ASiDPerform dan Model Pembangunan Staf G2S2 diterapkan sehingga melahirkan Inisiatif Kecemerlangan 2i: Kecemerlangan Intelek (IS1) dan Kecemerlangan Insaniah (IS2) sebagai asas pembentukan budaya kerja berimpak tinggi, peningkatan kualiti akademik, serta pemupukan nilai insaniah di PA.