FPHP Grand Festival 2017 -“Hospitality is Entrepreneurship” - Mohd Akhir, Irina; Bahri, Saiful; Abas, Rafidah; Mohamed, Fara Fazliani; Ahmad, Johanna Adlin; Mahat, Fadhlina (Editorial Unit Faculty of Hotel & Tourism Management, 2017)
Pada 3 & 4 Mac 2017 Fakulti Pengurusan Hotel & Pelancongan (FPHP) telah menganjurkan satu program ilmiah - Program “FPHP Grand Festival 2017”. Objektif program telah dirancang berlandaskan akademik. Serasi dengan hala tuju UiTMCPP serta FPHP, dalam memberi sokongan ke arah pelajar yang holistik, pihak fakulti telah berjaya mewujudkan satu platform bagi mencapai objektif ini. Selain bakat pelajar dapat dikenalpasti, pendedahan ilmu dapat dilakukan kepada orang umum dan juga warga UiTMCPP sendiri melalui kreativiti para pelajar yang sangat menarik minat orang ramai dan tidak terlintas keunikannya bagi setiap kod kursus yang telah dijadikan pementasan cara pengajaran dan pembelajaran yang lebih berkesan. Pertandingan dan pameran yang telah dipentaskan meninggkatkan kelancaran misi akademik dalam memperluaskan skop pengetahuan mengenai kewujudan serta kepentingan kursus di dalam FPHP, sedikit sebanyak memupuk minat para pelajar terhadap program yang sedia ada, sekaligus mempromosikan kursus FPHP kepada pihak atasan UiTMCPP sendiri semasa lawatan VIP tapak pameran dan expo termasuklah mantan Rektor UiTMCPP, Timbalan Rektor Hal Ehwal akademik serta™ jemputan utama yang lain.