Hati-hati: skim ponzi dan piramid - Abd Rahim, Syazwani; Aziz, Siti Noor Ain; Aziz, Aemy (Universiti Teknologi MARA, Johor, 2025)
Mengenal Dua Asas Skim Penipuan Dalam Perniagaan Masa Kini . Berdasarkan pemerhatian ke atas penipuan yang berlaku khususnya dalam skim pelaburan dan perniagaan, modus operandi mereka adalah berdasarkan 2 skim penipuan yang utama, iaitu: (1) Skim Ponzi dan (2) Skim Piramid.