UiTM melangkah ke hadapan: memperkasa tenaga pengajar melalui kursus panel penilai micro-credential (SAMC) - UiTM, iNQKA (Institute of Quality & Knowledge Advancement (InQKA), 2025)
Shah Alam, 9 September 2025 - Selaras dengan visi untuk menjadi universiti terkemuka dalam pendidikan fleksibel, Institut Kualiti dan Pengembangan Ilmu (InQKA) Universiti Teknologi MARA (UiTM) telah menganjurkan Kursus Panel Penilai Stand-alone Micro-Credential (SAMC) secara dalam talian. Kursus ini diadakan khusus untuk melatih tenaga pengajar UiTM dalam proses pengesahan kualiti Stand-alone Micro-Credential, yang menjadi semakin relevan dalam era pembelajaran sepanjang hayat. Kursus ini telah dirasmikan oleh Penolong Naib Canselor InQKA, Prof. Dr. Haslinda Yusoff, dan dihadiri oleh 32 orang peserta dari UiTM Cawangan dan Fakulti. la merupakan satu langkah proaktif UiTM untuk memastikan program-program Micro-Credential yang ditawarkan bukan sahaja relevan dengan keperluan industri tetapi juga memenuhi piawaian kualiti tertinggi.