Sesi perbincangan strategik AQA, InQKA: pemacu penambahbaikan proses akreditasi dan kualiti akademik UiTM 2025 - UiTM, inQKA (Institute of Quality & Knowledge Advancement (InQKA), 2025)
Dalam usaha berterusan untuk memperkukuh sistem jaminan kualiti akademik dan kelancaran proses akreditasi di Universiti Teknologi MARA (UiTM), Unit Jaminan Kualiti Akademik (AQA), InQKA telah mengadakan beberapa siri perbincangan strategik bersama pelbagai Fakulti, Bahagian dan Cawangan antara bulan Mei hingga Julai 2025. Inisiatif ini bertujuan untuk mendapatkan penjelasan yang lebih terperinci berkenaan proses kerja berkaitan akreditasi program, di samping mencari solusi terbaik bagi menangani isu dan cabaran yang timbul. Selain itu, sesi ini juga menjadi platform untuk berkongsi idea dan pandangan dalam usaha menambah baik pelaksanaan proses kerja secara berterusan. Perbincangan ini melibatkan pihak bahagian/ fakulti/ kampus bersama Pengurusan Kanan InQKA iaitu Penolong Naib Canselor InQKA - Prof. Dr. Haslinda Yusoff, Pengarah Jaminan Kualiti Akademik - Prof. Madya Dr. Kamarularifin Abd Jalil, Ketua Akreditasi Akademik Prof. Madya Ir. Dr. Sheila Belayutham, Ts. Linda Abd Hamid dan Cik Noor Azwani Asyikin Samad - Penolong Pendaftar AQA.