Perubahan landskap pemilihan buku: baca dan kongsi melalui video kreatif - Abdul Ghalim, Shahril Anuar; Abu Bakar, Muhammad Nabihan (Universiti Teknologi MARA Cawangan Negeri Sembilan Kampus Rembau, 2025)
Kunjungan ke sebuah kedai buku popular menunjukkan bahawa minat membaca masih wujud, terutama dalam kalangan remaja dan keluarga yang datang dengan tujuan mendapatkan bahan bacaan. Walaupun berada di pusat membeli-belah, pengunjung tetap menjadikan buku sebagai keutamaan. Namun, perkembangan teknologi telah mengubah cara masyarakat, khususnya remaja, memilih dan mendapatkan bahan bacaan mengikut citarasa mereka.