Bijak merancang kewangan memacu kesejahteraan persaraan - Mat, Mustafa Kamal; Azis, Saflina (Universiti Teknologi MARA Cawangan Negeri Sembilan Kampus Rembau, 2025)
Dalam era kecerdasan buatan (AI) yang pesat berkembang, ramai pekerja bercita-cita untuk bersara awal, namun kejayaan AI adalah hasil usaha manusia berbakat dan komitmen tinggi. Oleh itu, bersara awal memerlukan perancangan bijak dari segi kewangan, mental, dan persekitaran agar kehidupan selepas bersara bermakna, terutama memandangkan jangka hayat manusia kini boleh melebihi 80 tahun.