Coretan pengalaman menyertai acara berbasikal Mountain Bike (MTB) di Karnival Sukan Staf UiTM (KARiSTA) 2025 - Mohamad Ramli, Ahmad Azman (Universiti Teknologi MARA Cawangan Negeri Sembilan Kampus Rembau, 2025)
Acara sukan KARiSTA edisi ke-VIII telah berlangsung pada 24 hingga 30 Ogos 2025 di UiTM Cawangan Perlis dengan penyertaan 15 kontinjen dari seluruh UiTM dan mempertandingkan 22 acara sukan. Penulis mewakili UiTM Cawangan Negeri Sembilan dalam acara berbasikal MTB kategori veteran (40 tahun ke atas). Untuk pertandingan ini, penulis menggunakan basikal MTB jenama Kespor – Blade bersaiz 29 inci dengan 11 gear. Sebelum kejohanan bermula, semua peserta dari kontinjen UiTM Negeri Sembilan diberikan pelepasan kerja selama seminggu bagi menjalani latihan bagi meningkatkan kemahiran dan stamina.