Upcycling: kreativiti dan inovasi mahasiswa menjana ekonomi lestari - Mohd Noor, Siti Nur Aishah; Mohamed Yusoff, Nur Fatiha; Abdullah@Dolah, Noor Anisah (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Dalam era pembangunan pesat dan urbanisasi, pengurusan sisa menjadi isu penting kerana jumlah bahan buangan domestik dan industri yang banyak tidak diuruskan dengan cekap. Pendekatan baharu seperti upcycling kini mendapat perhatian, di mana bahan buangan diubah menjadi produk bernilai tinggi, sekaligus menangani masalah sisa pepejal sambil menawarkan manfaat ekonomi dan sosial.