TikTok: inovasi sosial dan ekonomi dalam era digital - Zulkifli, Muhammad Faiz; Wan Ismail, Wan Nordini Hasnor (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Masyarakat moden kini semakin terbuka terhadap inovasi dan teknologi yang memudahkan kehidupan seharian. Inovasi merujuk kepada sesuatu yang baharu diperkenalkan dari segi kaedah, sistem atau pendekatan. Pada masa lalu, penerimaan inovasi agak perlahan kerana masyarakat lebih selesa dengan cara tradisional. Namun, perkembangan teknologi telah mengubah sikap tersebut sehingga masyarakat kini lebih aktif menerima inovasi bagi meningkatkan taraf hidup, memperkukuh ekonomi, dan memastikan perniagaan kekal relevan serta mampu bersaing.