Semai benih inovasi di sekolah hari ini, tuaian kemakmuran negara esok - Jumin, Mohd Al Faiz; Kamaruddin, Sharir Aizat; Mohd Fauzi, Shukor Sanim; Mat Nazir, Eliy Nazira; Fauzi, Nur Fatihah; Annuar, Nursyamillah; Ahmad Baharin, Ahmad Hanif; Zaman, Halimah Badioze; Wahi, Wahiza; Hussin, Kamarudin (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Dalam era Revolusi Industri 4.0 yang dipacu oleh globalisasi dan digitalisasi, keupayaan sesebuah negara untuk bersaing bergantung kepada tahap inovasi rakyatnya. Malaysia perlu memberi tumpuan kepada usaha melahirkan generasi celik inovasi bagi menyokong aspirasi menjadi negara berpendapatan tinggi. Usaha ini seharusnya dimulakan sejak peringkat sekolah rendah agar nilai kreativiti, pemikiran kritis dan inovatif dapat dipupuk dalam kalangan murid sejak awal.