SEJOOK: rasa sejuk yang asli daripada asam jawa - Ahmad Nasir, Nor Atikah Husna; Razali, Zainab; Rahim, Nur Syafiqah; Shuhaime, Norlin; Kamaruddin, Sharir Aizar; Abd Rahman, Ahmad Zuhairi (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Badan yang terlalu panas boleh berlaku akibat aktiviti fizikal, cuaca panas, atau demam, dan sering menyebabkan simptom seperti pening, muka merah, peluh berlebihan, serta keletihan. Keadaan ini bukan sahaja menimbulkan ketidakselesaan, malah boleh menjejaskan tumpuan, emosi, dan prestasi harian, terutama bagi individu yang sedang belajar atau bekerja. Jika tidak dikawal, ia juga boleh membawa kepada masalah kesihatan seperti dehidrasi atau strok haba, justeru penting untuk memastikan badan sentiasa berada dalam keadaan selesa dan seimbang.