Creations De UiTM: Asasi Open Day 6-8 Mac 2020 - UiTM, Pusat Asasi (Centre of Foundation Studies, 2020)
Satu lagi program tahunan yang sering dinanti-nantikan termasuklah Asasi Open Day. Program ini memberi peluang kepada para ibu bapa dan bakal pelajar Pusat Asasi UiTM untuk lebih mengenali Pusat Asasi dengan lebih dekat. Melalui program ini juga, pelajar lepasan SPM berpeluang untuk mendapatkan konsultasi secara bersemuka dengan para pensyarah berkenaan program-program yang ditawarkan di Pusat Asasi UiTM.