Memperkasa komuniti pesisir pantai: inovasi laktud sebagai pemangkin ekonomi lestari - Zainol, Zamzila Erdawati; Tajam, Jamil; Kamaruddin, Sharir Aizat; Ahmad, Aziani; Abd. Aziz, Khairul Naim; Mad Nor, Mohamad Niza (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Komuniti tersebut diperkenalkan dengan produk inovasi berasaskan laktud seperti teh laktud dan keropok lekor laktud yang diketuai oleh Puan Zamzila Erdawati binti Zainol sebagai nilai tambah kepada produk sedia ada. Bagi memastikan kelestarian dan kejayaan produk ini, penyelidik UiTM Cawangan Perlis menganjurkan kursus komprehensif yang merangkumi aspek teori, praktikal, serta strategi pemasaran, di samping mengambil langkah untuk melindungi hasil inovasi tersebut.