Data bukan sekadar nombor: inovasi mahasiswa meramal jualan kafe - Ishak, Siti Nurul Hayatie (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Di tengah kesibukan Kuala Lumpur, sebuah kafe kecil yang beroperasi sejak 2015 menghadapi cabaran seperti pembaziran makanan, jualan yang tidak menentu dan peningkatan kos operasi. Situasi ini menarik minat seorang pelajar Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Terengganu Kampus Kuala Terengganu, dalam program Sistem Maklumat Pengkomputeran Perniagaan untuk menjadikannya kajian kes bagi projek tahun akhir. Dari kajian tersebut, tercetus satu projek inovasi yang akhirnya berjaya diketengahkan hingga ke pentas inovasi peringkat antarabangsa.