Kaedah ‘Colartec’ dalam meningkatkan interaksi sosial Pengawas Pusat Sumber Sekolah (murid berkeperluan khas) - Rahmat, Nur Rawaidah; Mokhtar, Muhamad Fadli Naim; Abdul Hamid, Abdul Rahman; Ramli, Nuramira Hani; Mohd Sopi, Muhammad Syaza Taqif (Universiti Teknologi MARA, Kedah, 2018)
Pusat sumber smpkvm dibuka pada 1 Januari 2017 di mana ia merupakan sebuah pusat sumber yang berfokuskan kepada murid berkeperluan khas yang mengikuti aliran vokasional sebagai klien utama. Saringan temuduga diadakan dalam memilih murid berkeperluan khas yang layak untuk menjadi pengawas pusat sumber sekolah. sepanjang 2 tahun pusat sumber sekolah dibuka, pendekatan kaedah „colartec‟ difokuskan dalam meningkatkan interaksi sosial pengawas pusat sumber sekolah. „Colartec‟ merupakan singkatan kepada „collaboration, art & technology‟. Novelty and uniqueness: Berfokuskan Kepada Interaksi Sosial Murid Berkeperluan Khas.