Sempoi L.A - Husin, Nor Fatahiah; Jaafar, Jamilah; Mohd Shafie, Muhammad Shafiq Farhan; Mohd Roshidi, Muhammad Danish Aiman; Abdul Halim, Abdullah Fahmi Faiezi (Universiti Teknologi MARA, Kedah, 2018)
Secara ringkasnya , SEMPOI L.A (Self access, Easy, Mobile, Practical, Observable and Interactive Learning Aid) merupakan sebuah alat bantu belajar yang interaktif, mudah dikendalikan serta mobail yang boleh dibawa ke mana-mana. Alat ini berfungsi untuk memainkan video-video menarik yang telah dikumpul mengikut bidang secara digital menggunakan aplikasi HP Reveal. Alat ini di letakkan di Sudut Interaktif di dalam Pusat Sumber Sekolah. Semua murid dan guru dapat menggunakan alat ini dengan membuat pembayaran peminjaman di kaunter. Murid dikehendaki menggunakan SEMPOI L.A hanya di Sudut Interaktif, manakala guru dibenarkan untuk menggunakannya di mana-mana tempat yang sesuai terutama tempat yang mempunyai LCD Projektor sekiranya video-video tersebut ingin ditayangkan kepada murid kelasnya. Pengguna boleh menggunakannya secara santai dan tidak formal. Hasil kutipan dari bayaran peminjaman itu akan disalurkan ke tabung Pusat Sumber Sekolah.