Kegiatan pelajar Fakulti Sains Sukan dan Rekreasi sem 2 - 03/04 - Ghazali, Azlina (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2004)
Salah satu aktiviti yang merupakan keperluan kursus bagi subjek Sport Theory and Practical (SPE 201) ialah Kejohanan Bola Jaring Tertutup yang juga bertujuan untuk memperkenalkan permainan bola jaring kepada pelajar lelaki. Pada keseluruhannya sebanyak 8 kumpulan telah menyertai kejohanan tersebut yang masingmasing terdiri daripada 5 pasukan lelaki dan 3 pasukan wanita. Seramai 13 orang pelajar dan 2 orang pensyarah FSR telah mengadakan program Kajian Pelancongan Sukan bertempat di Batang Ai Sri Aman pada 5 hingga 7 Februari 2004 yang lalu. Antara objektif dan matlamat lawatan adalah bertujuan untuk mendapatkan gambaran secara langsung berhubung aktiviti sukan yang dikendalikan oleh Batang Ai Resort dalam usaha mereka untuk menarik pelancong ke sana.