Teks ucapan perasmian sempena Program Car Free Day UCS / Prof. Ir. Ts. Dr. Mohamad Hafiz Mamat Timbalan Rektor Penyelidikan dan Inovasi - Mamat, Mohamad Hafiz (2025)
Bersyukur kita ke hadrat Allah SWT, kerana dengan limpah rahmat dan izin-Nya, kita dapat berhimpun pada pagi yang penuh makna ini bagi menjayakan Program Car Free Day bagi UiTM Cawangan Selangor Kampus Puncak Alam.