Program kemasyarakatan bersama komuniti Kampung Lonek - Nor Aziz, Nurul Natasha; Mohd Sihar, Nur Syafiqa Athirah; Abdullah, Amalia Qistina Castaneda; Ong, Woon Chuan (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Balai Raya Kampung Lonek meriah pada 24 April 2025 apabila Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Negeri Sembilan menganjurkan Program Kemasyarakatan bersama komuniti setempat. Program yang digerakkan oleh Akademi Pengajian Bahasa (APB) dengan kerjasama Pusat Pengajian Teknologi Industri (Jabatan Teknologi Makanan) ini mengeratkan hubungan antara universiti dan penduduk melalui perkongsian ilmu dalam suasana santai dan penuh semangat. Ketua Kampung, En. Ramlee Mohd Noor, turut hadir memberi sokongan serta memastikan komuniti terlibat secara aktif.