Garis panduan entiti kecemerlangan Universiti Teknologi MARA: peralatan dan kemudahan makmal - UiTM, Institute of Research, Development and Commercialisation (IRDC) (Institute of Research, Development and Commercialisation (IRDC), 2021)
Peralatan dan Kemudahan Makmal ini bertujuan menetapkan piawaian dan keperluan pengurusan peralatan serta infrastruktur makmal bagi menyokong kecemerlangan penyelidikan, inovasi dan pengajaran.