Dasar ICT versi 2.0: seksyen 3 - penguatkuasaan dan pematuhan UiTM - UiTM, Jabatan Infostruktur (Pejabat Pembangunan Infrastruktur dan Infostruktur, 2020)
Seksyen 3 Dasar ICT Versi 2.0 menekankan penguatkuasaan dan pematuhan UiTM bagi memastikan dasar ICT dilaksanakan dengan berkesan. Ia merangkumi pematuhan polisi, peraturan, kawalan akses, dan pemantauan untuk menjamin keselamatan maklumat serta keberkesanan sistem ICT universiti.