Garis panduan entiti kecemerlangan Universiti Teknologi MARA: pengurusan entiti kecemerlangan - UiTM, Institute of Research, Development and Commercialisation (IRDC) (Institute of Research, Development and Commercialisation (IRDC), 2021)
Pengurusan Entiti Kecemerlangan ini menggariskan prinsip, struktur dan amalan tadbir urus yang sistematik bagi memastikan pengoperasian entiti kecemerlangan dilaksanakan secara cekap, telus dan berimpak tinggi. Dokumen ini memperincikan peranan dan tanggungjawab kepimpinan, struktur organisasi, pengurusan sumber manusia dan kewangan, serta mekanisme perancangan strategik yang selaras dengan aspirasi universiti.