Misi akademik: sejiwa senada Sri Aman 2016 - Ismail, Ismariani (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2016)
Pada 8-10 April 2016, Kerajaan Negeri Sarawak telah menganjurkan satu program iaitu Sejiwa Senada 2016 di Padang KPS Lama, Sri Aman. Satu Majlis Perasmian Program Sejiwa Senada 2016 Bahagian Sri Aman telah diadakan di Pentas Utama dan telah dirasmikan oleh Ketua Menteri Sarawak, iaitu Yang Amat Behormat Datuk Patinggi Tan Sri (Dr) Haji Adenan bin Haji Satem. Pelbagai aktiviti telah dijalankan iaitu senaman, larian sejiwa senada, pertandingan memasak, pertandingan gubahan bunga, pameran, gerai jualan, pameran dan produk sektor swasta, perhimpunan sivik, ceramah, program komuniti, persembahan kesenian dan kebudayaan, e-Peraduan dan pentas rakyat/hiburan. UiTM Sarawak telah dijemput untuk membuat pameran misi akademik selama 3 hari, bermula pada jam 8.30 pagi sehingga 10.00 malam.