Misi akademik: sejiwa senada di Kapit - Unin, Norseha (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2016)
Sempena Program Sejiwa Senada Kapit pada 4-6 Mac 201 6, dua orang petugas UiTM Sarawak (Dr Norseha Unin dan Cik Theresa Ahing) telah ditugaskan di Stadium Terbuka Kapit untuk tujuan misi akademik. Booth UiTM Sarawak telah menerima sekurang-kurangnya 1 50 orang pelawat. Seramai 28 pelawat lepasan SPM adalah layak ke program pra-diploma. Pelawat lepasan SPM yang mempunyai 5 kredit tetapi tidak mendapat kredit bagi matapelajaran Matematik dan/atau Bahasa Inggeris telah diberi nasihat untuk memohon program Pra-Perdagangan dan juga ke program MDAB bagi keluarga berpendapatan kurang dari RM3 ribu. Pelawat juga terdiri daripada guru-guru sekolah dan mereka telah dibekalkan dengan pelbagai brosur program akademik UiTM Sarawak untuk dipanjangkan kepada kaunselor sekolah serta pelajar-pelajar mereka.