Garis panduan entiti kecemerlangan Universiti Teknologi MARA: tatacara penubuhan dan naik taraf entiti kecemerlangan - UiTM, Institute of Research, Development and Commercialisation (IRDC) (Institute of Research, Development and Commercialisation (IRDC), 2021)
Tatacara yang digariskan bertujuan memperkukuh ekosistem penyelidikan, inovasi dan kepakaran universiti, di samping meningkatkan reputasi institusi di peringkat nasional dan antarabangsa. Secara keseluruhannya, garis panduan ini menjadi rujukan komprehensif dalam memastikan entiti kecemerlangan UiTM ditubuhkan dan dinaik taraf berdasarkan prinsip kualiti, keberkesanan dan kelestarian.