Misi akademik UiTM sempena program sejiwa senada - Francis, Frannelya; Robert Budull, Cyndra (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2016)
Pada 26 Februari hingga 28 Februari 2016 yang lepas, UiTM Sarawak telah mengadakan Misi Akademik bersempena program Sejiwa Senada yang berlangsung di Tempat Letak Kereta Pasar Saratok bermula dari jam 8.00 pagi hingga 10.00 malam setiap hari. Program yang telah mendapat sambutan yang amat menggalakkan ini telah dirasmikan oleh Yang Amat Berhormat Dato’ Seri Najib Tun Razak, Perdana Menteri Malaysia sempena lawatan beliau ke negeri Sarawak. Misi akademik ini bertujuan untuk member! pendedahan kepada masyarakat setempat tentang kursus-kursus Para petugas misi akademik UiTM sedang memberi penerangan kepada pengunjung booth. Pengunjung Sejiwa Senada sedang mendengar YAB Dato' Seri Najib berucap. yang ditawarkan di UiTM Sarawak dan memberi garis panduan tentang cara-cara memohon kemasukan ke UiTM kepada yang berminat. Secara keseluruhannya, Misi Akademik ini telah berjaya mendapat sambutan yang amat memberangsangkan dari colon lepasan SPM dan STPM dan para ibubapa yang hadir.