Garis panduan entiti kecemerlangan Universiti Teknologi MARA: kriteria entiti kecemerlangan - UiTM, Institute of Research, Development and Commercialisation (IRDC) (UiTM, Institute of Research, Development and Commercialisation (IRDC), 2021)
Garis Panduan Entiti Kecemerlangan Universiti Teknologi MARA (UiTM) ini bertujuan memperincikan kriteria dan piawaian yang menjadi asas pengiktirafan sesebuah entiti sebagai entiti kecemerlangan di peringkat universiti. Dokumen ini menggariskan dimensi utama penilaian yang merangkumi kepimpinan strategik, tadbir urus berintegriti, kecemerlangan akademik, impak penyelidikan dan inovasi, jaringan kolaborasi industri dan komuniti, kelestarian kewangan serta pengurusan bakat yang berkesan.