Sistem pengurusan kenderaan ITM / Hatta Sapwan - Sapwan, Hatta (Faculty of Business and Management, 1984)
Dewan Latihan RIDA telah ditubuhkan dalam tahun 1956, di Jalan Othman, Petaling Jaya, oleh Lembaga Kemajuan Kampong dan Perusahaan (RIDA). Dalam tahun 1965, dengan lulusnya Akta Majlis Amanah oleh Dewan Rakyat Malaysia, RIDA telah diberi nama baru iaitu Maktab MARA. Pada tahun 1967, sekali lagi ianya telah ditukar kepada nama baru iaitu Institut Teknologi MARA. Dalam tahun 1976, dengan lulusnya Akta Institut Teknologi MARA, ITM telah ditukar dari Kementerian Perdagangan ke bawah Kementerian Pelajaran. Dari saat ini, segala perhubungan dengan Ibu Pejabat MARA, Kuala Lumpur telah diputuskan…