Program speed reading bersama warga UiTM Kedah - Ayob, Muhamad Azrul (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2025)
Merbok, 20 November 2025 – Perpustakaan Sultan Badlishah (PSB), UiTM Cawangan Kedah terus komited memperkasa budaya ilmu melalui penganjuran Program Speed Reading Bersama Warga UiTM Cawangan Kedah, yang bertujuan memberi pendedahan kepada peserta mengenai teknik dan kaedah bacaan pantas. Program ini dilaksanakan sebagai salah satu usaha meningkatkan kemahiran membaca dalam kalangan pelajar sekali gus membantu mereka menguasai teknik bacaan yang lebih cekap, fokus dan tersusun. Melalui program ini, peserta didedahkan kepada kaedah membaca pantas yang dapat meningkatkan jumlah bahan ilmiah yang dibaca serta mengasah keupayaan berfikir dan mengingat dengan lebih berkesan.