Lawatan akademik Universitas Islam Indonesia, Jogjakarta, Indonesia - Ayob, Muhamad Azrul (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2025)
Merbok, 20 November 2025 – Perpustakaan Sultan Badlishah, UiTM Cawangan Kedah telah menerima kunjungan delegasi dari Universitas Islam Indonesia, Jogjakarta pada 20 November 2025. Lawatan akademik yang berlangsung dari jam 11.00 pagi hingga 12.00 tengah hari ini melibatkan 6 orang pelajar bersama 2 orang pensyarah dari Fakulti Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam, iaitu En. Purnama Akhbar dan Pn. Ayundyah Kesumawati. Delegasi turut diiringi dua pensyarah dari Fakulti Sains Komputer dan Matematik (FSKM) UiTM Kedah, iaitu Dr. Ida Normaya Mohd Nasir dan En. Kamarul Ariffin Mansor. Program ini dijalankan dengan objektif memberi pendedahan kepada pelajar mengenai ekosistem pembelajaran universiti serta peranan perpustakaan dalam menyokong kecemerlangan akademik.