Lawatan delegasi Universitas Tanjungpura, Indonesia ke PTAR - Desa, Amirul Afif (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2025)
Perpustakaan Tun Abdul Razak (PTAR) telah menerima kunjungan delegasi seramai 13 orang dari Universitas Tanjungpura, Indonesia yang sedang menjalankan program akademik bersama Akademi Pengajian Bahasa (APB), UiTM. Lawatan ini merangkumi taklimat dan sesi perkongsian maklumat dan lawatan berpandu ke ruang pembelajaran, koleksi khas, serta fasiliti digital PTAR. Kunjungan ini bukan sahaja membuka peluang untuk pertukaran idea dan amalan terbaik, malah turut mengukuhkan hubungan akademik serta jaringan kolaborasi antara PTAR, APB dan Universitas Tanjungpura.