Persidangan Penyelidikan Antarabangsa Sains Gunaan anjuran Fakulti Sains Gunaan (FSG) UiTM Perak - Azmi, Nurhazirah; Mohamad Ashari, Zaidatul Shakila; Yaacob, Yanti (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2024)
Tapah, 18 September 2024– Persidangan ‘Applied Sciences Research and Innovation Conference’ yang ke-3 (ASRIC2024) telah diadakan dengan penuh gemilang secara atas talian anjuran Fakulti Sains Gunaan, Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Perak.Persidangan tahunan ini yang bertemakan ‘Navigating Global Challenges the Applied Sciences Solution for sustainable future’ telah menjadi satu platform yang telah berjaya menghimpunkan saintis, ahli akademik, penyelidik, sarjana, pelajar pascasiswazah, dan pemain industry terkemuka dalam usaha memperkasakan penyelidikan sains gunaan.