Pelajar UiTM Tapah kongsi ilmu sains menerusi eksperimen tarik minat pelajar sekolah - Mohd Noor, Adibah (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2024)
TAPAH. 6 JUN 2024 – Persatuan pelajar di bawah Fakulti Sains Gunaan, Universti Teknologi MARA (UiTM) Perak, Kampus Tapah atau dikenali sebagai Persatuan Applied Science Tapah(ASeT) telah menganjurkan program ‘Mini Science Festival’ di Sekolah Kebangsaan Tapah,Perak. Program ini bertujuan memberi pendedahan awal dan memupuk minat pelajar sekolah dalam bidang sains dan teknologi melalui eksperimen sains. Selain daripada mengetengahkan pengaplikasian konsep ilmu STEM (Sains, Teknologi, Kejuruteraan, Matematik) kepada pelajar dalam kehidupan seharian, program seperti ini juga dapat mewujudkan jaringan industri pintar antara pihak universiti dan komuniti.