Kelab & persatuan pelajar: melahirkan pemimpin, pembentukan karakter - Abdul Ghalim, Shahril Anuar; Mat, Mustafa Kamal (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Kehidupan kampus memberikan anjakan besar dalam pengalaman pelajar, khususnya apabila mereka aktif menyertai kelab dan persatuan di luar waktu kuliah. Penglibatan ini bukan sahaja mematangkan pemikiran dan menambah pengalaman, malah membantu membentuk kepimpinan, karakter serta ketrampilan diri sebagai nilai tambah kepada kecemerlangan akademik. Melalui aktiviti berpersatuan, pelajar berpeluang mengasah bakat, minat dan kebolehan secara berkesan, sekali gus melahirkan graduan yang seimbang dan holistik selaras dengan aspirasi universiti.