Membentuk mahasiswa bersahsiah tinggi - Mat, Mustafa Kamal; Azis, Saflina (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Peluang melanjutkan pengajian ke universiti merupakan detik yang membanggakan bagi lepasan sekolah, terutama apabila diterima di institusi pilihan mereka. Universiti bukan sahaja menjadi tempat mendalami bidang diminati dan mempersiapkan diri menghadapi cabaran dunia kerjaya, malah berperanan membentuk mahasiswa yang berilmu, berkemahiran dan berakhlak mulia. Pendidikan yang sebenar tidak hanya tertumpu pada pencapaian akademik, tetapi juga pembangunan sahsiah, nilai dan budi pekerti secara menyeluruh bagi melahirkan insan yang seimbang dan holistik.