Siri kompetensi - Sabarudin, Nur Amylia Atira; Suhaimi, Mohamad Aliff (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Pada 10 November 2024, Exco Korporat dan Perhubungan Luar UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Seremban menganjurkan perjumpaan bersama Sekretariat Jawatankuasa Perwakilan Kolej (SJPK) sesi 2024 di Bilik Gerakan JPK bagi Siri Kompetensi AJK Program. Program ini bertujuan memberi pendedahan asas dalam pengurusan program, termasuk kronologi pelaksanaan, pembahagian tugas biro, dan strategi keberkesanan, sambil menekankan nilai amanah, pengurusan masa, dan kebijaksanaan sebagai teras pembangunan individu mapan.