First steps with PERSIK - Abdul Razak, Samsiah; Abdullah, Ini Imaina; Sarudin, Ezzah Suraya (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2024)
26 Oktober 2024– Persatuan Siswa Siswi Sains Matematik (PERSIK) yang merupakan persatuan pelajar bagi program Diploma Sains Matematik (CDCS143) di Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Perak Kampus Tapah telah berjaya menganjurkan program “FirstStep with PERSIK” yang bertempat di Pusat Pelajar, UiTM Kampus Tapah. Program ini telah dikendalikan ahli jawatankuasa PERSIK di bawah bimbingan penasihat, Pn. Samsiah AbdulRazak. Matlamat utama program ini diadakan adalah untuk mengeratkan hubungan antara pelajar dan pensyarah terlibat, disamping menyemai semangat kerja berpasukan melalui pelbagai aktiviti menarik yang menguji kecekalan fizikal dan mental para peserta.