Kursus asas pertolongan cemas - Mohd Ismail, Nur Husna Hazirah; Mazlan, Muhammad Aiman; Ngah, Nor Syamaliah (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Kursus asas pertolongan cemas telah dianjurkan oleh Jawatankuasa Perwakilan Kolej 2024 dengan kerjasama Unit Kesihatan dan Pejabat Kesihatan Daerah Seremban pada 18 Disember 2024 di Dewan Mini TPSU, UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Seremban. Program ini bertujuan meningkatkan kesedaran serta kemahiran asas peserta dalam mengendalikan situasi kecemasan sebelum bantuan profesional tiba, di samping membina keyakinan dalam menghadapi pelbagai kecemasan. Daripada bajet yang dimohon sebanyak RM925.00, sejumlah RM860.00 telah diluluskan dan digunakan untuk penyediaan peralatan kursus, bahan pembelajaran, makanan dan minuman, serta honorarium penceramah.